Baconköttfärslimpa

Precis som sin omtalade släkting köttbullen kan den varieras i det oändliga, köttfärslimpan, denna klassiker.

  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk viltfond
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 tsk soya
  • 1½ dl ströbröd
  • 500 gram köttfärs
  • 1 paket skivat bacon

Blanda samman alla ingredienser utom baconet. Låt stå och vila i 15 minuter. Lägg köttfärssmeten i en ugnsform och forma till en limpa. Täck köttfärslimpan med baconskivor.

Spänn aluminiumfolie över köttfärslimpan och ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C. Låt grädda 35- 40 minuter, ta av folien när det återstår 15 minuter av tillagningstiden.

Servera tillsammans med kantarellstuvning och en fin sallad på färska grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s