Serbiska pannbiffar (Pljeskavica)

Heta serbiska köttfärsbiffar. Mycket goda tillsammans med stekt lök.

  • 500 gram köttfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl hackade eller skivade inlagda jalapeños
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 3 strimlade gula lökar
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning

Blanda samman köttfärs, riven lök, jalapeños, ströbröd, vatten, salt och svartpeppar. Låt vila en stund.

Forma köttfärsen till 4 runda biffar.

Hetta upp en gjutjärnspanna. Stek den strimlade löken tills den blir mjuk och börjar ta färg. Salta och lägg åt sidan.

Lägg biffarna i stekpannan och stek hastigt på båda sidorna i lite smör.

Serveras med fördel tillsammans med färska grönsaker och ugnsstekt potatis.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s