Spansk fläskfilé

Underbart krämig allt-i-ett-rätt.

  • 1 fläskfilé
  • salt
  • cayennepeppar
  • smör
  • 2 gula lökar
  • 250 gram champinjoner
  • 500 gram potatis
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 5 msk riven ost

Skär fläskfiléen i skivor. Krydda med salt och cayennepeppar och bryn dem hastigt på båda sidorna. Lägg dem tätt tillsammans på ett rymligt ugnsfat.

Hacka löken och champinjonerna och bryn ett par minuter i rikligt med smör. Riv potatisen grovt på rivjärn, vänd ner tillsammans med löken och svampen och stek under omrörning i 4-5 minuter. Krydda med salt och cayennepeppar och slå sedan på grädden, låt puttra samman ett par minuter.

Häll potatisröran i ugnsformen runt om fläskfiléerna. Strö över riven ost.

Ställ in ugnsfatét i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå tills osten blivit gyllene, ca 20-25 minuter.

Källa: Ugnsmat. Husmoderns kakelbok 11 av Fritze Juel (Åhlen & Åkerlund, 1969)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s