Mangoldpaj med soltorkade tomater

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 °C och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 150 gram riven ost
  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • 2 ägg
  • 1½ msk blandade örter (ghormeh sabzi)
  • 200 gram strimlad rökt skinka
  • 1 salladslök i strimlor (ca 1,5 dl)
  • 2 stora finhackade mangoldblad (ca 4 dl)
  • 10 stycken finhackade soltorkade tomater
  • 2 skivade kvisttomater

Blanda samman alla ingredienser utom kvisttomaterna till en jämn smet. Fyll blandningen i det förgrädda pajskalet och fördela de skivade tomaterna jämnt ovanpå.  Ställ in i ugn uppvärmd till 200°C och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s