Krämig gräslökssoppa

Som vårsoppa, sommarsoppa eller kanske höstsoppa? Gräslöken är så tacksam att odla att den växer under hela odlingssäsongen om man bara ser till att skörda regelbundet. Och odlar man inte själv så kan man hitta färsk gräslök i de flesta matbutiker idag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tärning grönsaksbuljong
  • 7 dl vatten
  • 6 dl gräslök
  • 1 dl laktosfri vispgrädde

Skölj gräslöken och skär den i 2-3 cm långa bitar.

Smält smöret i en soppkastrull. Stek schalottenlöken på svag värme tills den blivit mjuk. Vispa ner mjölet och tillsätt vatten lite i taget. Smula ner buljongtärningarna och och låt allt sjuda ihop i runt 10 minuter.

Tillsätt grädden och det mesta av gräslöken (spar 1 dl till dekoration). Tag kastrullen från plattan och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera och garnera.

Källa: One & Only – Soppor: En komplett receptsamling

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s