Squashgratäng

Kärt barn har många namn… squash, zucchini, courgette… Alla är de namn på en delikat grönsak som kan användas till så mycket mer än bara ratatouille, Squash fungerar utmärkt både som grillad, stekt och wokad. Varför inte prova gratinerad?

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA600 gram squash
  • 250 gram passerade tomater
  • 15-20 färska basilikablad
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 6 stycken finhackade soltorkade tomater
  • 200 gram riven ost

Skär squashen i tunna tunna skivor, lägg hälften av skivorna på botten i en ugnsform. Sprid ut de passerade tomaterna jämnt över squashskivorna. Peppra och klipp över de färska basilikabladen. Lägg ut den andra halva av squashskivorna så att de bildar ett nytt lager. Salta, sprid ut de soltorkade tomaterna och avsluta med att toppa med riven ost.

Grädda i ugn uppvärmd till 200 °C tills dess att squashen blivit mjuk och osten fått fin färg, ca 20-25 minuter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s