Citrus-chimichurri

Sydamerikansk grön sås, syrlig med efterhetta. Chimichurri kan användas som dressing, eller som marinad eller sås till grillat. Gör sig även riktigt fint på toppen av en köttfärsbiff.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 röda chilifrukter (t.ex. spansk peppar)
  • 5 dl löst packad persilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • rivet skal av en ½ citron
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl kallpressad rapsolja alt. olivolja
  • ½ tsk salt

Ta bort fruktfästet på chilin och lägg sedan ner i mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa såsen slät. Ringla chimichurrin över köttet vid servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s