Äppelsaft

Många är de saker man kan göra med äpplen. Man kan t.ex. musta, mosa, göra marmelad, lägga in i sockerlag… och man kan givetvis även koka saft.
IMG_1227

  • 3 kg äpplen
  • 3 liter vatten
  • ca 1,5 kg strösocker

Koka upp vatten och lägg i äpplen delade i bitar, ja med skal och kärnor och allt (men se till att du skurit bort alla skadade delar). Låt koka på svag värme tills bitarna är så mjuka att de faller isär. Rör ej, då håller sig vätskan klar och fin.

Slå avkoket i en silduk och låt droppa till all saft runnit igenom. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen och låt koka upp tillsammans med socker, 500 gram per liter saft. Koka tills allt socker lösts upp.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor och korka igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s