Het tomatsalsa

En kryddig latinamerikansk sås med tomat som bas kan du enkelt göra själv. Den här tiden på året är många inhemska råvaror i säsong… passa på och tillreda din egen salsa inför vinterns dippande och tacofrossande.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA1,5 kg tärnade tomater alt. 3 burkar tomatkross
  • 250 gram tärnade paprikor
  • 500 gram strimlad gul lök
  • 100 gram hackad färsk chili, typ Cayenne
  • 150 gram tärnat äpple, syrligt
  • 1 tsk cayennepepparpulver
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk salt

Blanda samman alla ingredienserna i en stor kastrull och låt koka på svag värme i 2-4 timmar, allt beroende på hur fast du vill ha den i konsistens.

Häll upp salsan het på väl rengjorda burkar och skruva på locket omgående och vänd burken upp och ner.
Hållbarhet = 6 månader.

Obs! Denna sats ger ca 3 liter färdig sås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s