Inlagd squash

Squash, zucchini, courgette kalla den vilket du vill. Alla är de beteckningar för den där delikata grönsaken som trivs så ypperligt vid min breddgrad. Faktiskt är tillgången just nu så god att det är läge att göra en inläggning eller två. Dagens inläggning är av det mer klassiska slaget. Inlagd squash kan precis som pressgurka användas till allehanda rätter.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA1 squash
  • 2 gula lökar
  • 5 msk grovhackad persilja
  • 2 dl 12% ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 3 tsk senapsfrön

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfröna och dra kastullen från värmen, låt svalna.

Varva squash med lök och persilja i väl rengjorda burkar. Häll på ättikslagen och korka igen. Låt inläggningen stå svalt ett dygn innan du äter av den.

Hållbarhet: Minimum 1 månad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s