Squash i pepparlag

När utrymmet i frysen tar slut så får man sikta in sig på andra lagringsmöjligheter. Så hur gjorde man då förr, då före frysens tid? Jo man konserverade: rimmade, rökte, syrade, saltade, sockrade, torkade, gjorde hermetiska inkokningar och naturligtvis gjorde man även inläggningar. Inläggning är precis en sån gammal husmorskonst jag roat mig med idag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 30 små luftlökar alt. scharlottenlök motsvarande ca 150 gram
  • 1 squash
  • 2 dl 12% ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk hela rosépepparkorn

Skala löken och lägg ner i kokande lättsaltat vatten, förväll i 5 minuter. Skiva squashen i ½ cm tjocka skivor och lägg ner i det kokande vattnet tillsammans med löken när det återstår 1 minut av koktiden. Slå bort vattnet och låt grönsakerna rinna av. Lägg de förvällda grönsakerna i väl rengjorda glasburkar.

Koka upp ättika och vatten tillsammans med socker och kryddor. Slå ättikslagen över grönsakerna i glasburkarna, se till så att lagen täcker. Korka igen och låt vila 1 dygn innan du äter av den inlagda squashen.

Hållbarhet = Minimum 1 månad

Källa: Nyskördat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s