Heta räkor i vinsås

Klassisk medelhavsmat när den är som bäst, med inslag av havsdelikatesser… alltid gott. Välj gärna produkter märkta MSC, ASC eller Krav om du är mån om vår natur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 portioner pasta
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 400 gram skalade räkor
  • 2 dl vitt vin
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 citron, zest och pressade juice
  • persilja

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Hetta upp olivolja i en wokpanna och tillsätt hackad chili och pressad vitlök. Låt vitlöken få färg och tillsätt räkorna, låt fräsa ett par minuter så räkorna blir varma. Tillsätt det vita vinet och hackade soltorkade tomater, låt börja bubbla och dra av plattan.  Pressa ner citronsaften och tillsätt det rivna citronskalet. Smaka av, tillsätt salt och svartpeppar om så önskas.

Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda pastan med räksåsen. Strö över klippt persilja. Servera.

 

En reaktion på ”Heta räkor i vinsås

Lämna en kommentar