Kokt nötrulle

Husmanskost när den är som bäst. Om man låter den tillagas tillräckligt länge blir den underbart mör och fin, nötrullen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 kg nötrulle
  • 5 dl vatten
  • 1 dl soya
  • 2 msk kalvfond
  • 1 ½ dl svartvinbärsgelé
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk timjan
  • 10 krossade enbär
  • 10 hela svartpepparkorn

Koka upp vattnet tillsammans med vinbärsgelé, soya, fond och kryddor i en gryta. Lägg ner köttet och sjud under lock i 1 timme, vänd köttet och låt koka ytterligare en timme. Drag kastrullen från plattan och låt köttet svalna något. Skiva upp det ljumma köttet i tunna skivor och servera tillsammans med ugnstekta grönsaker, kallskurna grönsaker och sås.

Det som blir över används naturligtvis som smörgåspålägg, mums på mackan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s