Kyckling Sichuan

Hälsosam snabbmat. Styrkan reglerar man givetvis efter tycke och smak genom att öka eller minska mängden sichuanpeppar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk krossad sichuanpeppar
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • ½ strimlad purjolök

Sås:

  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk mörk kinesisk svampsoya
  • 1 msk sake
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk hackad ingefära
  • ½ dl vatten

Blanda alla ingredienser till såsen.

Woka alla grönsaker tillsammans med sichuanpeppar i rapsoljan tills dess grönsakerna blir mjuka. När grönsakerna är färdiga, ös upp dem i ett kärl och ställ åt sidan.

Woka kycklingen i sesamoljan på hög värme tills dess kycklingen är genomstekt.

Sänk värmen och slå på såsen, låt koka upp och låt bubbla i 1 minut. Blanda ner alla grönsaker och låt koka upp igen.

Servera sichuankycklingen som den är eller tillsammans med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s