Tagliatelle med kräftstjärtar i vitlökssås

Lättlagat och gott. Vardagslyx på 10 minuter!

  • 2 portioner pasta (ca 8 nystan tagliatelle)
  • 1 röd lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1½ dl laktosfri cream fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ citron, rivet skal av
  • 75 gram skalade kräftstjärtar, hackade
  • 75 gram mangold, strimlad

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Hetta upp olja i en kastrull och stek rödlöken och vitlöken till dess den blir mjuk, tillsätt cream fraiche och sambal oelek och låt koka ihop några minuter.

Lägg ner citronskalet tillsammans med kräftstjärtarna i kastrullen med sås och avsluta med att vända ner strimlad mangold. Blanda den färdiga såsen med pastan och servera.

Lämna en kommentar