Indiska blomkålsbiffar

Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér blev veckans vegetariska, blomkålsbiffar med indiska smaker. Hälsosamt och gott, prova får ni se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 350 gram blomkål
  • 1 krm chilipulver
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm timjan
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl potatismjöl
  • ½ krm bakpulver
  • 1 ägg

Ta bort blomkålsbuketterna från blomkålshuvet och väg så du får rätt mängd, denna mängd är beräknad för två personer, riv sedan blomkålen fint på ett rivjärn.

Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan ner den rivna blomkålen och ägget, blanda väl. Forma smeten till bollar i pingisbollsstorlek och platta sedan ut dem till små halvcmtjocka biffar. Stek biffarna i rapsolja tills de blir lätt gyllenbruna, ca 2-3 minuter på vardera sida.

Servera blomkålsbiffarna tillsammans med valfritt tillbehör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s