Fänkålsstekta köttbullar i tomatsås

Köttbulle-recept kan man inte få för många av, så tack Coop för att ni delade med er av Jamie Olivers recept i Mer Smak 2/2014. Smakrikt och riktigt, riktigt gott. Servera köttbullarna i tomatsås tillsammans med polenta som Jamie eller byt ut mot couscous, bulgur, ris eller vad du nu haver i ditt skafferi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram nötfärs
  • ½ kruka persilja, hackad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ msk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Blanda köttfärs, persilja, salt och peppar. Forma smeten till köttbullar och rulla sedan köttbullarna i fänkålsfrön så att fröna fastar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna tills de får fin färg.

  • 1 stor aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 dl vatten

Skär auberginen i 1 cm stora kuber. Sprid ut auberginetärningarna på ett stort fat och salta, låt stå 15 minuter. Krama ur vätskan ur auberginen med händerna. Stek aubergin tillsammans med vitlök i olja tills auberginen blir gyllenbrun och tillsätt sedan resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda i 10 minuter. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt puttra tills köttbullarna är genomtillagade, ca 5 minuter.

Bon appetit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s