Mozzarellafyllda köttbullar med squashpasta i tomatsås

Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér, köttbullar med tillbehör som passar LCHF-anhängaren eller den som helt enkelt vill ha lite vardagslyx. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMozzarellafyllda köttbullar:

  • 500 gram köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 125 gram mozzarella

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ströbröd och mjölk och låt stå i 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, vitlök och basilika och rör snabbt ihop till en smet. Skär mozzarellan i 16 bitar. Fördela och forma färsen runt varje mozzarellabit till runda bollar. Låt grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Squashpasta

  • 400 gram squash (=kallas även zucchini och courgette)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 citron, pressad saft

Riv squashen på ett grovt rivjärn eller mandolin. Pressa över citron och krydda med salt och peppar och blanda. Ställ åt sidan för att dra.

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1 röd chilipepparfrukt
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten

Fräs lök och chili i lite olja i en såskastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten. Låt småkoka i 10 minuter. Blanda tomatsåsen med squashpastan.

Servera de mozzarellafyllda köttbullarna tillsammans med den varma squashpastan i tomatsås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s