Potatis och purjolökssoppa med kantareller

Snabb lunch, mättande middag, fruktig dessert, mixad eller kraftig som en gryta? Soppor finns i alla möjliga varianter. Här en vegetarisk soppa som passar såväl ensamhushållet som storköket. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 gul lök, skivad
  • 3 dl purjolök, skivad
  • 3 potatisar, tärnad
  • 1 tärning hönsbuljong + ¾ liter vatten
  • 3 dl förvällda kantareller
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot
  • ev. ett par kvistar färsk rosmarin

Stek den skivade löken och purjolöken tillsammas med de förvällda kantarellerna i en gryta i några minuter. Slå på buljongen. Tillsätt den tärnade potatisen och låt koka i ca 10 minuter, det skall fortfarande vara lite tuggmotstånd kvar i potatisen.

Tillsätt grädden och krydda efter smak. Låt allt bli varmt utan att det kokar upp.

Häll upp soppan i skålar och klipp över färsk rosmarin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s