Five Spice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Five Spice är som namnet antyder en kryddblandning bestående av fem kryddor. Five Spice har sitt ursprung i det kinesiska köket. Denna smakrika starka kryddblandning passar bra till fett kött som fläsk och anka. Passar även till wokade grönsaker och som rub till kyckling och skaldjur.

  • 4 tsk sichuanpeppar
  • 4 stjärnanis
  • 4 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk hel kryddnejlika
  • 4 tsk malen kanel

Mortla ihop de hela kryddorna till ett fint pulver, blanda ned kanelen. Häll upp kryddblandningen på burk med lock.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s