Skinkstek i äppelmust

Motmolekyler! Prova att förena en råvara med en annan och skapa något nytt, något större… ibland blir det riktigt, riktigt bra.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 skinkstek
  • 1 msk ingefära, malen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 bananschalottenlökar
  • 3 palsternackor
  • 1 äpple + 6 dl äppelmust
  • ½ purjolök
  • 200 gram savoykål
  • färsk persilja, motsvarande en kruka

Gnid in köttet med kryddorna och lägg ned det i en blötlagd lergryta. Slå på musten. Skala och hacka löken, skala och skiva palsternackorna, lägg ner i lergrytan tillsammans med köttet. Ställ in lergrytan på ett galler i den nedre delen av ugnen, vrid termostaten till 200 grader och låt stå i 3 timmar (vänd köttbiten efter halva tiden).

Dela äpplet i fyra delar, ta bort kärnhuset och skiva klyftorna i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Hacka persiljan.

Ta upp köttet ur lergrytan. Lyft ur rötterna. Sila av stekskyn ner i en kastrull. Låt koka upp. Vänd ner purjolök och strimlad kål i skyn och låt koka i ett par minuter. Vänd ner äpple och palsternacka i skyn och koka upp.

Dela köttet i mindre bitar och servera med grönsaker i sky och t.ex. pommes. Strö över persiljan och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s