Tomatsoppa med rotfrukter

Vad passar bra om hösten när rotfrukterna är i säsong? Jo just soppa… kan varieras i det oändliga.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • ½ kålrot
  • ½ rotselleri
  • 2 lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Skala rotfrukterna och tärna dem sedan i bitar och lägg ner i en kastrull tillsammans med hackad lök och tomater. Slå på vatten och salt. Låt koka 10 minuter. Häll i oljan och låt koka i 5 minuter till.

Servera soppan varm tillsammans med en skiva bröd med ost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s