Kålsoppa med rökt fläsk

Måltider som innehåller vitkål är smart mat… såväl budgetvänligt som hälsosamt. Ett kålhuvud kostar inte många kronor och räcker ändå till såväl råkost som kålpudding, kålsallad och mättande soppor.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  • 100 gram rökt fläsk
  • 2 dl strimlad purjolök
  • ½ liter strimlad vitkål
  • 1 liter vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk kalvfond
  • 1 morot, skivad
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • vitpeppar

Fräs fläsket och purjolöken i lite olja en kastrull i några minuter, tillsätt vitkålen och fräs i några minuter till. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i en 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s