Potatis- och jordärtskocksgratäng

Byt ut en del av potatisen mot jordärtskockor och du har lyft den klassiska potatisgratängen till en ny nivå. Resultatet blir en gräddig, god gratäng som passar både till vardag och fest. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 5oo gram jordärtskockor
  • 500 gram potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 dl laktosfri mjölk.
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Ställ in ugnen på 200 °C.

Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka vitlöken. Varva rotfrukterna och vitlöken i en ugnsform, tillsätt mjölk och grädde och strö över salt och peppar.

Täck formen med aluminiumfolie, ställ in i ugnen och låt stå i 35-40 minuter. Ta ut formen ur ugnen, ta av folien, strö över ost och ställ tillbaka formen in i ugnen och låt gratinera tills osten fått fin färg.

Servera gratängen gärna tillsammans med rostbiff tillagad av rostas eller fransyska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s