Kantarellrisotto

Nasi goreng är indonesiskt, paella spanskt, jambalaya kreolskt och den italienska motsvarigheten på slika delikata risrätter heter risotto. Yummie, yummie… Här presenteras en på risotto med smak från vår svenska natur.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 30 gram torkade kantareller
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl ris, rundkornigt
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron

Lägg kantarellerna i blöt, låt dra i 60 minuter eller mer.

Skala och hacka löken och vitlöken och fräs den sedan i olivolja i en kastrull. Vänd ner den blötlagda svampen och riset i kastrullen och rör om. Tillsätt buljongen, lite i taget och rör om. Fortsätt att tillsätta buljong och rör om vart annat tills riset är nästan färdigkokt, ca 20 minuter. Drag kastrullen av plattan, rör ner den rivna osten och smaka av med salt, vitpeppar och pressad citron.

Låt risotton vila i 5 minuter innan du serverar den.

Vill man ha en vegetarisk rätt så går det alldeles utmärkt att servera risotton som den är tillsammans med lite färska grönsaker och den som föredrar att servera den som sidorätt till en god köttbit kan göra det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s