Ugnsstekt kalkonbröst

Varför har jag inte köpt hem kalkonbröst tidigare? Kalkonbröst visade sig ju vara både mört, saftigt och smakrikt, att det dessutom är magert är en trevlig bonus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram kalkonbröst
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ananassalvia

Ställ in ugnen på 150°C. Salta och peppra kalkonbröstet och bryn det sedan i olivoljan i en stekpanna. Flytta över kalkonbiten till en ugnssäker form och gnid in den ananassalvia. Ställ in formen mitt i ugnen och låt köttet steka vidare i ca 25-30 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C, har du ingen köttermometer kan du skära ett snitt i köttbiten där den är som tjockast och kontrollera att den är färdigtillagad. Rosa = Ej färdigstekt.

Tag ut köttet och låt det vila en stund, skiva sedan upp det och servera tillsammans med valfria tillbehör. Ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med kantarellrisotto är en riktig festmåltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s