Ugnsstekt omelett med köttfärs

Omeletter, vare sig de är enkla eller fyllda, är smakrik snabblagad mat som kan variera i det oändliga. Igår blev det matlagning efter konceptet man tager vad man haver… gratinerad ugnsomelett med köttfärsfyllning, mumsigt värre.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 5 ägg
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk oregano

Blanda samman alla ingredienser och häll i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn uppvärmd till 200°C i 10 minuter. Ta ut formen med omeletten ur ugnen.

  • 500 gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten

Skala, hacka och bryn löken och vitlöken i lite olivolja. Vänd ner köttfärsen och bryn tills den är helt genomstekt. Tillsätt hackade soltorkade tomater, tomatpuré och vatten och låt fräsa tills all vätska kokat bort. Lägg fyllningen ovanpå omeletten.

  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • ½ dl laktosfri cream fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 10 körsbärs tomater

Blanda samman grädde, cream fraiche och ost och häll blandningen över köttfärssmeten. Dela körsbärstomaterna och fördela jämnt ovanpå. Ställ in formen i ugnen och grädda tills osten tagit färg, ca 10-15 minuter.

Servera köttfärsomeletten tillsammans med lite färska grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s