Broccoli- och paprikapaj

Vet du inte vad du skall göra utav stammen på broccolin efter att du använt buketterna? Testa att tillaga en vegetarisk paj med riven broccoli och andra grönsaker från kylen… fantastiskt gott.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 4 broccolistammar (ca 6 dl)
  • 1 gul paprika
  • 1 chilipepparfrukt
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • 2 dl riven ost
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1½ msk blandade örter (ghormeh sabzi)

Riv broccolistammarna grovt på rivjärn och sprid sedan ut broccolin i det förgräddade pajskalet. Skiva paprikan och hacka chilin och de soltorkade tomaterna och fördela jämnt ovanpå broccolin. Blanda samman cream fraiche, ägg, ost och kryddorna och häll sedan äggstanningen över grönsakerna.  Ställ in pajen i ugnen som är uppvärmd till 200°C och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s