Kycklinggryta med paprika och citron

Högt upp på listan över lättanvända råvaror ligger kycklingfilé, ett snabblagat mört kött som passar till både pajer, soppor, sallader och grytor. Här har kycklingfilén använts till en perfekt mitt-i-veckan-rätt, en underbart god och krämig kycklinggryta som går snabbt att tillreda.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 portioner pasta
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilipepparfrukt
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 gula paprikor
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soya
  • 2 msk torkad smörsopp
  • 1 citron, skalet

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och hacka schalottenlöken fint. Skala och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Skär chilin i små bitar, kärna ur chilin innan du hackar den om du vill ha en mildare sås. Fräs lök, vitlök och chili i en skvätt raps- eller olivolja i en stekgryta tills löken blivit mjuk men inte tagit färg.

Skär kycklingfiléerna i små bitar eller strimlor och lägg ner i grytan tillsammans med löken och låt fräsa tills kycklingen är helt genomstekt, ca 10 minuter.

Skär paprikorna i tärningar och vänd ner i grytan med kyckling och slå sedan på grädden. Krydda med salt, vitpeppar, soya och torkad svamp och låt sedan allt koka samman i 5-10 minuter och avsluta sedan med att vända ner det rivna citronskalet.

Blanda den färdiga såsen med pastan och servera.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s