Spagetti med het aubergineröra

Det är inte alls svårt att elegant och enkelt lyxa till vardagen. Simsalabim! På några minuter har du trollat fram en enkel pastarätt med smak av medelhavet.

  • 4 portioner spagetti
  • olivolja
  • 1 paket bacon, finstrimlat eller hackat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 chilipepparfrukter, fint skivade
  • 1 aubergine, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 msk torkad basilika

Koka pastan al dente, följ anvisningen på förpackningen.

Hetta upp rapsolja i en djup stekpanna eller wok. Fräs på vitlöken, löken, chilni och baconet tills löken blivit gyllene och baconet brynt. Ös upp det frästa i ett kärl och ställ åt sidan.

Lägg ner auberginen i en skvätt olja i pannan, bryn bitarna jämnt. Tillsätt baconmixen, tomaterna och krydda med basilika. Låt fräsa tills allt är genomvarmt. Blanda auberginemixen med pastan. Servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s