Kantarell- och ruccolapaj

Paj gör gott i själen kalla dagar. På menyn idag: Kantarellpaj… klassiskt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 65 gram ruccola alt. spenat
  • 2 rödlökar
  • 3 dl förvällda kantareller
  • ½ krm malen muskotnöt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 150 gram västerbottenost

Stek löken tillsammans med de förvällda kantarellerna och krydda med muskot, vitpeppar och salt. Lägg ruccolabladen i det förgräddade pajskalet och sprid ut löksvampblandningen ovanpå. Toppa med äggstanningen som vispats samman av ägg, mjölk och ost. Ställ in pajen i ugnen som är uppvärmd till 200°C och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s