Julskinkepaj

Rester efter julhelgens frossande verkar ge en del människor dåligt samvete – Kanske det beror på att vi lite till mans inte vill kasta överbliven mat? Det skall man heller inte behöva för det finns många sätt att ta tillvara all den goda maten. Idag blir det paj på en del av julskinkan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 125 gram smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vatten

Mät upp de torra ingredienserna och lägg det i en skål tillsammans med kylskåpskallt smör skuret i bitar. Blanda ihop mjölet och smöret till en smulig massa och tillsätt sedan vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200° grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter innan du lägger i fyllningen.

  • 5 dl tärnad julskinka
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 hackad chili
  • tomater skivade

Varva skinka, purjolök och chili. Lägg ett täcke av skivade tomater längst upp.

  • 1½ dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar grovmalen

Blanda samman äggstanningen och häll över fyllningen. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.

Servera tillsammans med en fräsch grönsallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s