Svamplasagne

En semivegetarisk lasagne är inte alls tokigt emellanåt och extra god blir den när man blandar i lite av skogens läckerheter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 9 glutenfria lasagneplattor
  • 2 dl riven ost

Svampsås:

  • 4 dl förvälld blandsvamp
  • 2 msk smör
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ krm timjan
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl vispgrädde

Fräs svampen i smöret, peppra, tillsätt timjan och köttbuljong och låt sedan sjuda i några minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda vidare. Smaka av, salta samt peppra efter smak. Ställ åt sidan.

Bechamel:

  • 1 L laktosfri mjölk
  • 3 dl köttbuljong
  • ½ krm riven muskotnöt
  • 5 tsk vetemjöl+½ dl vatten

Koka upp mjölken och buljongen, tillsätt muskotnöt och salta efter smak. Rör ut mjölet i vattnet och rör sedan ner i kastrullen.

Sätt ugnen på 200 °C.

Häll en fjärdedel av bechamelsåsen i botten på en ugnsform i storlek runt 20*30cm. Lägg på 3 lasagneplattor. Bred över hälften av svampstuvningen. Lägg på 3 lasagneplattor. Häll på en fjärdedel av beshamelsåsen. Lägg på 3 lasagneplattor. Bred ut den sista halvan av svampstuvningen. Lägg på tre lasagneplattor. Häll på det som är kvar av bechamelsåsen, se till att plattorna blir helt täckta av sås. Strö över riven ost.

Täck formen med folie och ställ in i ugnen, ta av folien efter 20 minuter och fortsätt sedan grädda lasagnen i ytterligare 20 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s