Calvadossvampsås med prosciuttolindad fläskfilé

Saftig och god fläskfilé för festliga tillfällen eller som vardagslyx. Yummie, yummie…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ¾ dl torkad blandsvamp, mortlad
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 2 msk calvados
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt

Fräs lök, vitlök och svamp i en klick smör i 5 minuter. Tillsätt calvados, grädde och timjan. Krydda med salt och peppar. Låt koka i ett par minuter och ställ sedan åt sidan.

  • 1 fläskfilé
  • 2 tsk oregano
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka (prosciutto di Parma)

Putsa bort hinnorna från fläskfilén och gnid sedan in köttet med kryddorna. Bryn filén runt om i en klick smör. Lägg ut parmaskinkan omlott på en skärbräda, lägg på den brynta filén och rulla ihop. Flytta över till en ugnseldfast form.

Ställ köttet mitt i ugn uppvärmd till 200°C och grädda i 20-25 minuter. Är du osäker så kolla gärna med termometer så att köttet är klart, ta ut köttet när innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det.

Värm upp svampsåsen och servera tillsammans med köttet och ugnstekt potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s