Chiligratinerad hummer

Nyårsfestligt och enkelt och samtidigt lagom lyxigt. Helt enkelt underbart!  Tack ICA-köket för detta fantastiska recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 humrar
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 chilipepparfrukt, grön,
  • 1 dl laktosfri cream fraiche
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1 msk maizena
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl riven ost

.

Klyv humrarna på längden, stjärt och sköld skall sitta ihop. Ta ur köttet ur stjärten och lederna och skär sedan köttet i små bitar (glöm inte att ta bort magsäcken).

Skala och finhacka löken och fräs den sedan i matfettet i en kastrull. Skölj och finhacka chilin, kärna ur den om du vill, låt den sedan fräsa med löken några minuter. När löken blivit mjuk är det dags att tillsätta cream fraiche, vin och fond.  Låt puttra några minuter och red sedan av med maizenamjölet och blanda sedan ner hummerköttet och persiljan.

Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll skalen med hummerstuvningen och strö över osten. Gratinera i ugn uppvärmd till 250°C i 10 minuter.

Servera genast, gärna tillsammans med ett ljust bröd och ett glas mousserande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s