Ugnsbakad rimmad torsk

Rimmad blir fisken jämnt saltad, köttet blir fastare och tillagningstiden kortare och dessutom blir den väldigt god. Här har den rimmade torsken serverats tillsammans med ett färgglatt rödbetsmos och en klick pepparrot.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA250 gram torsk
  • ¾ msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2,5 dl vatten

Blanda ner socker och salt i vattnet och rör om tills sockret och saltet löst sig. Lägg ner fisken i saltlagen och låt dra 1 timme.

Lägg torsken i en ugnssäker form och sätt sedan in formen i ugn uppvärmd till 150°C, låt stå i 15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s