Mizunakålspaj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 5 dl mizunakål, finhackad
  • 2 ägg
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 chilipepparfrukt, finhackad
  • 8 soltorkade tomater, grovt hackade
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1½ msk blandade örter (ghormeh sabzi)
  • pärl- eller körsbärstomater
  • paprika

Lägg den hackade mizunakålen i botten på det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen som vispats samman av ägg, grädde, ost, chili, soltorkade tomater, purjolök och kryddor. Avsluta med att lägga tomater och/eller paprika på toppen. Ställ in pajen i ugnen som är uppvärmd till 200°C och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s