Räkor i hummersås

Skaldjursfrossat? Spar skalen i frysen och använd dem sedan som bas till en härlig skaldjurspastasås. Väldigt enkelt och riktigt delikat.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 3 msk rapsolja
  • 1 hummer, skalet av
  • 2 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • vatten
  • 2 dl laktosfri cream fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 4 dl räkor

Finhacka hummerskalet i en matberedare eller mortel.

Skala och hacka löken och morötterna och fräs sedan grönsakerna i oljan i en kastrull. Tillsätt de hackade hummerskalen, tomatpurén och vitvinet och fyll på med vatten så det täcker. Lägg i lagerbladen och vitpepparkornen och låt allt sjuda i 20 minuter.

Sila fonden och koka ner tills det återstår 1 deciliter och tillsätt därefter cream fraiche och sambal oelek. Smaka av och bedöm om du vill ha mer sälta och vänd sedan ner räkorna och låt puttra ihop ett par minuter så allt blir varmt.

Servera med nykokt pasta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s