Röding med lingonsmör

Fisk är fräscht, lätt att tillaga och dessutom gott. Att fisk är bland det nyttigaste vi kan äta torde inte heller vara någon nyhet för de flesta. Ibland blir man dock rådvill, det finns ju så många sorter att välja mellan, och det är då man gläder sig lite extra åt det där uppslaget man fann i en tidning och sparade för framtida behov. På menyn: Stekt röding med lingonsmör ackompanjerat av ugnsstekta grönsaker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stekt röding

  • 4 rödingfiléer (beräknat 1 filé per person)
  • 1 krm salt till varje filé

Skär rödingfiléerna i tre-fyra bitar vardera. Salta och stek sedan filébitarna först ca 2 minuter med skinnsidan vänd nedåt, vänd dem sedan och stek ytterligare en minut.

Lingonsmör

  • 100 gram smör
  • 1 msk lingon

Smält smöret och låt det bubbla tills det skiftar färg till svagt gyllenbrunt. Vänd ner lingonen och dra kastrullen från plattan.

Källa: Allt om mat 13/2014

Ps. Fisk som livsmedel är komplext – Vi bör värna om hållbara marina ekosystem och stoppa utfiskningen av haven samtidigt som fisken är en hälsosam råvara. Tycker du om fisk? Ta del av WWWs  konsumentguide över miljövänlig fisk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s