Tomatsoppa med havsdelikatesser

En fisktomatsoppa är inte bara bra för hälsan, den går snabbt att svänga ihop och med lite chili i värmer den lite extra när du kommer in efter att ha vistats ute en solig vinterdag. Välj den fisk just du tycker om till denna enkla tomatsoppa. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ½ dl rotselleri
  • 1 grön chili, hackad
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl fänkål
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 gram lax
  • 100 gram torsk
  • 2 dl skalade räkor

Skala och hacka löken, skär bort skalet på rotsellerin och riv sedan rotfrukten fint på rivjärn, hacka chilin och fänkålen, pressa vitlöken och bryn sedan grönsakerna tills de blivit mjuka. Tillsätt tomatpurén och låt allt fräsa ett par minuter till. Häll i vattnet, vinet, buljongtärningar och kryddorna och låt sedan allt koka samman i 10 minuter innan du tar av kastrullen från plattan och mixar den slät. Smaka av med salt och peppar.

Skär fiskfiléerna i mindre bitar och skala räkorna. Lägg sedan lax, torsk och räkor i soppan, stäng av plattan och låt fisken tillagas på eftervärme i 10 minuter.

Servera tillsammans med en skiva gott bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s