Potatis- och palsternacksmos

Rotfrukter är inte bara färgglad, god, billig och nyttig basföda, rotfrukter är dessutom smakrika. Tillsammans ackompanjerar knölarna varandra väl i grytor och soppor men de skäms inte heller för sig rostade i ugnen… men idag bidde ett par utvalda rotknölar till mos.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 250 gram palsternacka
  • 250 gram potatis
  • 1½ dl laktosfri mjölk
  • 25 gram smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm

Skal och skär palsternackorna och potatisarna i bitar. Lägg över i en kastrull och fyll upp med vatten så det täcker, koka rotsakerna mjuka.

Pressa rotfrukterna och vispa ihop med mjölken. Avsluta med att röra ner en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s