Glutenfria dillpannkakor med räkröra

Pannkakor är klassiskt. Pannkakor är gott. Nytt under solen är att pannkakor kan anpassas så de även kan ätas av de som är gluten- och laktoskänsliga.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 6 ägg
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • smör till stekning (alt. laktosfritt smör/mjölkfritt margarin)

Vispa ihop ägg, grädde och dill. Rör ner de torra ingredienserna under omrörning. Låt vila i 5-10 minuter. Grädda pannkakorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna.

  • 250 gram räkor
  • 1½ dl citronmajonäs
  • 1 msk dill

Blanda räkor, citronmajonäs och dill och servera till pannkakorna.

Källa: Matmagasinet 2/2015 – Ps. Mitt receptet skiljer sig något från originalet, för psylliumfröskal hade jag inte i mitt skafferi och vanlig majonäs tycker jag inte om. Ds.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s