Ugnsstekt fläsklägg

Klassiskt brukar fläsklägg serveras kokt tillsammans med rotmos, men för den som inte uppskattar denna klassiker (mig själv inräknad) finns det alternativ. Mmm… ljuva dofter av lägg som fått puttra i sin egen sky tillsammans med frukt, grönt och kryddor spred sig i mitt kök igår.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2,5 kg färsk fläsklägg med ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm senapsfrön
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 morot
  • 1 äpple i klyftor

Blötlägg lergrytan.

Salta köttet runt om. Lägg ner alla ingredienser i lergrytan. Ställ in lergrytan i kall ugn. Vrid termostaten till 150°C och låt lergrytan stå i 3½-4 timmar, köttet är klart när det släpper lätt från benet. Vänd med fördel köttet en gång i timmen.

Servera det möra köttet tillsammans med ugnsstekta rotfrukter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s