Stekt ris med räkor

Stekt ris är en klassiker. Perfekt rätt att ta till för den där slatten ris som blev över… eller när helst man känner sig sugen på en asiatisk pyttipanna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ¾ dl jordnötsolja
  • 2 portioner kokat ris
  • ½ dl vitlök, hackad
  • ½ dl ingefära hackad
  • 5 dl purjolök, strimlad
  • 5 dl paprika, hackad och gärna blandade färger
  • 10 dl skalade räkor
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk sesamolja

Hetta upp oljan i en wokpanna och tillsätt vitlök och ingefära, stek på hög värme under omrörning i ett par minuter. Sänk värmen och tillsätt purjolöken och paprikan, låt fräsa några minuter till så att grönsakerna blir mjuka men inte brända. Tillsätt riset och låt fräsa ett par minuter under omrörning så allt blir varmt. Upprepa samma procedur med räkorna. Ringla över soya och sesamolja, dra av från plattan och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s