Latmansbiff

Sugen på något som är lätt att laga i ordning, är hyfsat billigt och ändå känns lite lyxigt? Testa att göra en latmansbiff…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk kalvfond
  • 150 gram fetaost, tärnad
  • 15 körsbärstomater, tärnade

Blanda köttfärs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Hetta upp en teflonpanna och tillsätt en klick smör, lägg i köttfärsen i stekpannan när smöret smält. Köttfärsen skall vara formad som en enda stor biff. Stek på medelvärme i 2-3 minuter, vänd med hjälp av ett lock och stek i ytterligare 2-3 minuter. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen, strö fetaost och tomater över biffen. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5-10 minuter.

Servera tillsammans med stekt potatis, klyftpotatis eller potatisgratäng.

Källa: Husmanskost (Red. Eta Kroon, 2009)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s