Räkbiffar

Smakfullt och lättlagat, perfekt att ta till en dag när man varit ute en heldag i trädgården och vårstädat. Att de passar både de som är laktos- eller glutenintoleranta skall ses som en trevlig bonus. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 tumme ingefära
  • 2 chilipepparfrukter, röda
  • 10 cm purjolök, den vita delen
  • 10 cm purjolök, den gröna delen
  • 500 gram skalade räkor
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • rismjöl till panering

Mixa skalad ingefära tillsammans med chilifrukterna, drygt hälften av räkorna, 10 cm purjolök från den vita delen samt äggen och potatismjölet. Finhacka resten av räkorna och det gröna från purjolöken för hand. Forma den lösa smeten till 12 biffar och låt dem vila i 30 minuter i kylskåpet. Vänd biffarna i rismjölet och stek dem gyllene i lite rapsolja, medelvärme och 3-4 minuter på varje sida. Servera tillsammans med ugnsstekt potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s