Grönkålspaj

Grönkål är inte bara nyttigt, det är fantastiskt gott också och passar perfekt i paj.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 250 gram hackad grönkål
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalen
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 75 gram riven ost

Lägg den hackade grönkålen i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela strimlad gul lök jämnt över grönkålen. Häll över äggstanningen som vispats samman av ägg, grädde, ost, salt, peppar och vitlök. Ställ in pajen i ugnen som är uppvärmd till 200°C och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s