Het fisklåda

Rödspätta går utmärkt att tillaga i ugn och enkelt är det. Lite kryddor, lite grönsaker och en fin matfisk är det enda som behövs för att trolla fram en smakrik fisklåda.

  • 1 msk rapsolja
  • 500 gram rödspättafiléer
  • ½ dl pressad lime
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 250 gram tomater, tärnade
  • 1 purjolök, strimlad
  • ½-1 grön chilifrukt, finstrimlad
  • ½-1 röd chilifrukt, finstrimlad

Ställ in ugnen på 200°C. Pensla en ugnsform med rapsolja och lägg ner fiskfiléerna. Blanda samman lime, citron, cayenne- och svartpeppar och häll blandningen över fisken i formen. Täck allt med de tärnade tomaterna, chilin och löken och ställ sedan in formen mitt i ugnen. Tillaga i 10-15 minuter, fisken skall vara helt vit och gå enkelt att dela. Servera tillsammans med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s