Rostade pumpakärnor och pumpapuré

Pumpapuré

Ställ ugnen på 175°C. Dela pumpan på mitten och kärna ur den. Lägg pumpahalvorna med snittsidan nedåt på plåten, tillsätt 1-2 dl vatten. Baka i ugnen tills pumpan blir mjuk, ca 45 minuter. Vänd pumpahalvorna och låt dem svalna något, gröp sedan ur fruktköttet ur pumpan med en sked. Mixa massan slät. Låt kallna. Använd till bakverk eller andra måltidstillbehör. Portionsfrys det du inte skall använda direkt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rostade pumpakärnor

Skölj pumpakärnorna och låt dom sedan torka på en handduk eller hushållspapper. Lägg ut dem på en långpanna. Rosta i ugnen i 20 minuter i 175°C. Låt svalna och förvara sedan i burk med tätslutande lock. Ät som snacks eller blanda i bröd eller müsli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s