Räkgryta med grillad paprika

Eftersom jag för stunden tampas med dubbla inflammationer ligger mitt matfokus på maträtter som faller in i kategorin snabbt och lättlagat. Och sanna mina ord, hur lätt är det inte att trolla fram en värmande, smakrik gryta med mild hetta om man blandar de där råvarorna som så lätt gifter sig med varandra?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 3 grillade paprikor, 1 gul 2 gröna
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 msk torkad persilja
  • 400 gram skalade räkor

Börja med att grilla paprikorna i ugnen. Skär bort kärnhuset och lägg in paprikan i en ugnsform. Ställ sedan in formen i ugnen som du värmt upp till 225°C. Låt paprikan steka i 20 minuter, 10 minuter på vardera sida. Ta ut paprikorna ur ugnen och skala dem.

Hacka löken och fräs den mjuk i lite olja, tillsätt spiskummin och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i de krossade tomaterna i grytan tillsammans med tärnade rostade paprikor, buljongtärningarna och persiljan och låt allt koka samman i 10-15 minuter. Dra av grytan från värmen, vänd ner räkorna och låt stå ett par minuter så att räkorna blir varma.

Servera grytan tillsammans med kokt ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s